У Рівненській області організовану групу судитимуть за незаконну торгівлю алкоголем через інтернет,сайт для прийому замовлень заблоковано

У Рівненській області організовану групу судитимуть за незаконну торгівлю алкоголем через інтернет,сайт для прийому замовлень заблоковано

26.02.21 08:25 0 343
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно 3 жителів Вінниччини, яким інкримінують незаконне придбання, транспортування та збут фальсифікованої алкогольної продукції, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України) на території Рівненщини та інших областей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30-річний чоловік організував схему швидкого, але незаконного збагачення. Зокрема, він, не будучи фізичною особою-підприємцем та не маючи необхідних документів для торгівлі алкогольною продукцією, знайшов постачальника відповідного товару, а також залучив до злочинної діяльності двох своїх знайомих, для кожного з яких визначив завдання та обов`язки.

Замовлення на алкоголь учасники угруповання приймали через спеціально розроблений інтернет-сайт, а доставляли продукцію у різні регіони України, в тому числі і на Рівненщину, через один із сервісів доставки.

Встановлено, що з травня 2020 року по листопад 2020 року групою придбано, транспортовано та збуто 666 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв - 318 паперових упаковок типу “bag-in-box”, без марок акцизного податку, ємністю по 2 та 3 л кожна.

Протиправна діяльність організованої злочинної групи припинена 02.11.2020 працівниками слідчого управління ГУ ДФС у Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в Рівненській області та процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

На вилучене майно судом накладено арешти. За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, заблоковано роботу сайту для прийому замовлень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 500 тис. доз вакцини вже в ...
Наступна новина: Зірка французького кіно ...

КОМЕНТАРІ