У Рівненській області троє жителів Сарненщини постануть перед судом за незаконний видобуток буршину

У Рівненській області троє жителів Сарненщини постануть перед судом за незаконний видобуток буршину

26.02.21 08:46 0 371
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 жителів Сарненського району, яким інкримінують незаконне видобування бурштину організованою групою осіб (ч.3 ст. 28 ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував угруповання 26-річний чоловік. Він координував дії членів організованої групи та вживав заходи для укриття її неправомірної діяльності. Окрім того, саме він забезпечував організацію незаконного промислу: визначав час і місця видобутку, купував необхідні засоби і знаряддя, розподіляв між членами організованої групи заробіток. Частину коштів, отриманих від незаконного збуту бурштину, спрямовував на придбання обладнання, паливно-мастильних та інших матеріалів. Двом іншим учасникам, землякам організатора – 23 та 20 років. Вони в групі були виконавцями – відповідали за доставку обладнання та безпосередньо займались незаконним видобуванням.

Протиправну діяльність організованої злочинної групи припинили 19 листопада 2020 року працівники Управління СБ України в Рівненській області. В обвинувачених тоді вилучили «сонячне каміння», мотопомпу, пожежні рукави та інше обладнання.

Обвинувальний акт скеровано до Сарненського районного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ