Кабмін: жителі окупованих територій зможуть оформити українські свідоцтва про народження онлайн

Кабмін: жителі окупованих територій зможуть оформити українські свідоцтва про народження онлайн

26.02.21 12:56 0 598
Жителі окупованих територій України, зокрема Криму, зможуть оформити українські свідоцтва про народження онлайн. Відповідну постанову щодо послуги «єМалятко» ухвалив уряд на засіданні 24 лютого.

«Одне з наших завдань – спростити процедуру реєстрації новонароджених дітей на тимчасово окупованих територіях. Зараз, щоб зареєструвати дитину чи отримати допомогу жителям тимчасово окупованих територій, потрібно докласти зусиль, витратити кошти та час – приїхати на підконтрольну територію, знайти житло, відстояти черги на КПВВ. Із запуском сервісу онлайн-реєстрації «єМалятко» кожен зможе отримати необхідну послугу без черг, бюрократії, зайвих поїздок та надзусиль. Це один із прикладів, як держава поновлює зв'язки через зручні сервіси», – заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Завдяки новому сервісу жителям окупованих територій будуть доступні:

* державна реєстрація народження та визначення походження дитини;

* присвоєння номера платника податків;

* привласнення УНЗР (унікального номера запису в реєстрі) і визначення приналежності дитини до громадянства України.

Раніше в Мінреінтеграціі повідомляли, що в електронному додатку «Дія» стала доступна функція електронної довідки внутрішньо переміщеного особи (ВПЛ). Також повідомлялося, що до 2023 року обслуговування громадян, в тому числі жителів анексованого Криму, планують перевести в мережу. Для початку потрібно буде отримати цифровий підпис в банку або іншій акредитованому центрі. Потім, скориставшись додатком «Дія», можна буде отримати свідоцтво про народження, ID-карту, закордонний паспорт, водійські права, пенсійне посвідчення тощо. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 10 мільйонів українців скористалися порталом «Дія» за рік –  Федоров

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна планує ...
Наступна новина: Стартує сертифікація ...

КОМЕНТАРІ