Захист Навального надіслав нове звернення до Ради Європи

Захист Навального надіслав нове звернення до Ради Європи

26.02.21 10:53 0 378
Представники російського опозиційного політика Олексія Навального в Європейському суді з прав людини надіслали комітету міністрів Ради Європи нове звернення, в якому закликають вимагати негайного звільнення Навального і «використовувати всі можливі засоби» для сприяння скасуванню рішень російських судів у справі «Ів Роше».

Адвокати Навального Ольга Михайлова та Анна Маралян поінформували Раду Європи про рішення Московського міського суду від 20 лютого, який відхилив апеляцію захисту на заміну опозиціонеру умовного терміну на реальний у справі «Ів Роше». Рішення відправити Навального в колонію набрало чинності. На думку захисту, це «ще раз демонструє небажання держави-відповідача ефективно виконати рішення ЄСПЛ», який визнав вирок 2014 року в цій справі несправедливим.

Адвокати опозиціонера нагадують про відповіді Міністерства юстиції Росії, яке минулого тижня повідомило, що Навального не можна звільнити на вимогу ЄСПЛ, оскільки це було б втручанням у діяльність суду.

У відповідь на це захист Навального наводить дані зі звіту Міжнародної комісії юристів 2014 року, в якому говорилося про наявність у російській судовій системі «телефонного правосуддя, корупції та залежності від прокуратури». Вони посилаються на аналогічні висновки моніторингової некомерційної організації UN Watch і звіт спецдоповідача ООН з питань незалежності суддів.

Захист також просить комітет міністрів Ради Європи розглянути справу Навального на найближчій сесії з контролю за виконанням рішень ЄСПЛ і запустити процедуру звернення до ЄСПЛ про невиконання Росією його постанови 2017 року.

На початку лютого представники Навального вже зверталися до комітету міністрів Ради Європи з проханням почати розгляд відносно Росії через невиконання рішень ЄСПЛ у справах російського опозиційного політика.

Раніше цього тижня міжнародна правозахисна організація Amnesty International позбавила Навального статусу в'язня сумління. Підставою стали його заяви, зроблені, зокрема, 2007 року, які, на думку організації, містять заклики до насильства й дискримінації та «мову ненависті».

Олексій Навальний, відомий як критик Кремля і викривач корупції в російській владі, в 2000-х роках був активним учасником заходів російських націоналістів, зокрема так званих «російських маршів», і не раз висловлював заклики, дискримінаційні щодо інших народів, крім росіян. Зокрема, низку гострих заяв проти грузинів він зробив після нападу Росії на Грузію 2008 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Олексій Навальний: російський націоналізм і українське коріння

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 300 будинків на день: у ...
Наступна новина: Грузія з 1 березня ...

КОМЕНТАРІ