Amnesty International підтвердила позбавлення Навального статусу в’язня сумління

Amnesty International підтвердила позбавлення Навального статусу в’язня сумління

26.02.21 09:53 0 363
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International у листах, отриманих Радіо Свобода, підтвердила, що позбавила ув'язненого російського опозиційного діяча Олексія Навального статусу в'язня сумління через його минулі заяви, які, на думку організації, містять заклики до насильства й дискримінації і «мову ненависті».

При цьому правозахисники наголошують, що й далі вважають його ув'язненим із політичних мотивів і вимагають його звільнення.

Як написав в електронному листі Радіо Свобода заступник директора відділення Amnesty International у справах Європи і Центральної Азії Денис Кривошеєв, «внутрішнє рішення» організації щодо Навального було ухвалене «у зв'язку з коментарями, які він робив у минулому», і воно «не змінює нашої рішучості боротися за його негайне звільнення і за припинення його політично мотивованого переслідування з боку російської влади».

«Деякі з цих коментарів, які Навальний так публічно й не засуджував, сягають межі пропаганди ненависті, а це суперечить визначенню в'язня сумління від Amnesty International», – написав Кривошеєв. Але конкретних прикладів таких заяв він не навів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вражений бацилою російського шовінізму». Українські оглядачі про затримання Навального

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Антикорупційний суд ...

КОМЕНТАРІ