Боснія: колишнього бойовика «Ісламської держави» засудили до 6 років ув’язнення

Боснія: колишнього бойовика «Ісламської держави» засудили до 6 років ув’язнення

26.02.21 10:48 0 354
Верховний суд Боснії визнав боснійського мусульманина винним у участі в угрупованні «Ісламська держава» в Сирії та засудив його до шести років позбавлення волі.

Суд Боснії і Герцеговини також визнав Ясміна Кесеровича винним за другим пунктом обвинувачення в публікації в 2016 році в Інтернеті підбурювання до вбивства.

Судді, які оголосили вирок 25 лютого, заявили, що, публічно закликавши мусульман вбивати християнських солдат і цивільних осіб, обвинувачений «продемонстрував особливу жорстокість».

Судді відхилили заяви захисту про те, що Кесерович нібито прибув до Сирії для благодійної діяльності, щоб допомогти місцевому населенню в період війни. Захист може оскаржити вирок.

Кесерович входив до групи з семи боснійських чоловіків, які вилетіли з Сирії рейсом ВПС США у грудні 2019 року разом з 18 жінками та дітьми.

Боснія стала першою країною в Європі в 2014 році, яка пригрозила тюремним ув'язненням для своїх громадян, які воювали за кордоном.

Близько 42 бойовиків «Ісламської держави», які відтоді повернулися в країну, були притягнуті до суду і в більшості випадків засуджені до тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Путін учетверо збільшив ...
Наступна новина: 300 будинків на день: у ...

КОМЕНТАРІ