У Вірменії тривали протести з вимогою відставки прем’єра Пашиняна

У Вірменії тривали протести з вимогою відставки прем’єра Пашиняна

27.02.21 13:39 0 612
У столиці Вірменії Єревані відбулася чергова масова акція протесту проти прем'єр-міністра Нікола Пашиняна і його уряду з вимогами їхньої відставки.

Виходити на вулиці на знак протесту закликав вірмен колишній прем'єр Вазґен Манукян, який очолював перший уряд Вірменії після відновлення незалежності в 1990–1991 роках і якого опозиція до нинішньої влади хоча поставити на місце Пашиняна.

«Або ми позбудемося їх, – сказав Манукян демонстрантам, маючи на увазі нинішню владу, – або ми втратимо Вірменію».

Учасники протесту, дехто з яких ночував у наметах під будівлею парламенту, відтак пройшли до будівлі президентської адміністрації й до резиденції Пашиняна. Після обіду опозиція зустрічалася з президентом Арменом Сарґсяном, який заявляє, що не підтримує ніякої з політичних сил.

Становище в Вірменії загострилося попереднього дня, 25 лютого, після колективної заяви Генерального штабу Збройних сил і чільних військових командувачів із вимогою відставки Пашиняна; прем'єр назвав це «спробою військового перевороту». І його прихильники, і супротивники провели кількадесятитисячні демонстрації в різних частинах центру Єревану. Але врешті далі від заяв від військових до інших дій наразі не дійшло. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чи буде «військовий переворот» у Вірменії?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ