Розвідка США: саудівський принц схвалив захоплення або вбивство Хашокджі

Розвідка США: саудівський принц схвалив захоплення або вбивство Хашокджі

01.03.21 13:22 0 515
Саудівський принц Мухаммед бін Салман особисто схвалив план із захоплення або вбивства журналіста Джамала Хашокджі в 2018 році, ідеться в оприлюдненій 26 лютого доповіді американської розвідки.

Сполучені Штати вперше публічно називають ім'я наслідного принца Саудівської Аравії в зв'язку з цією гучною справою, зазначає Бі-Бі-Сі. Сам бін Салман свою причетність заперечує.

26 лютого також було оголошено, що США запроваджують заборону на видачу віз 76 саудівським підданим, підозрюваним у переслідуваннях дисидентів, в тому числі Хашокджі та інших, за кордоном. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Американське Міністерство фінансів повідомило про санкції проти колишнього заступника голови саудівської Служби загальної розвідки Ахмеда Асірі та елітного підрозділу Сил швидкого реагування, який підпорядковується бін Салману. Ця структура і генерал Асірі згадуються в доповіді американської розвідки як причетні до загибелі Джамала Хашокджі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Туреччині почали заочно судити підозрюваних у вбивстві Хашокджі саудівських чиновників

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: Навальний став ...

КОМЕНТАРІ