Amnesty International починає розслідування ситуації зі статусом «в’язня сумління» для Навального

Amnesty International починає розслідування ситуації зі статусом «в’язня сумління» для Навального

01.03.21 10:24 0 347
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International починає внутрішнє розслідування ситуації, за якої вона надала, а потім скасувала статус «в'язня сумління» для російського опозиційного діяча Олексія Навального, і щодо того, як ці внутрішні дискусії стали широко відомі.

«Хоча кремлівська пропаганда не відіграла ніякої ролі в ухваленні наших рішень, цілком очевидно, що ми стали ціллю російської урядової кампанії знеславлення», – заявила виконувачка обов'язків генеральної секретарки організації Жулі Фергаар.

Як мовиться в її заяві, цей внутрішній перегляд має вивчити процес ухвалення рішень, у якому Навального спершу визначили як в'язня сумління, а потім ухвалили внутрішнє рішення перестати визначати його таким чином.

«Ми визнаємо, що наші процедури й системи в цьому випадку зазнали провалу, особливо в тому, що ми дали змогу нашим внутрішнім дискусіям вийти назовні в руки контрольованого Кремлем Russia Today, – написала вона про прокремлівську і фінансовану з бюджету Росії російську медіакомпанію RT, яка до 2009 року називалася Russia Today. – Ми велика і складна організація, але це не вибачає нам того, що відбулося останніми днями».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Акція на підтримку ...
Наступна новина: У Росії назвали колонію,де ...

КОМЕНТАРІ