На Рівненщині правоохоронці викрили зловмисників,які займались вимаганням коштів

На Рівненщині правоохоронці викрили зловмисників,які займались вимаганням коштів

03.03.21 11:44 0 373
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури оперативники УСР в Рівненській області ДСР НП України, спільно з працівниками СБУ в області викрили протиправну діяльність групи осіб, які займались поширенням злочинного впливу та вимаганням коштів з громадян (ч. 1 ст. 255-1, ч. 3 ст. 189 КК України).

За даними слідства зловмисники, через створення штучних конфліктних ситуацій, вимагали гроші з громадян. У разі відмови погрожували фізичною розправою. Зокрема, встановлено факт вимагання у громадянина 30 тисяч доларів США.

До складу групи входили чоловіки, які раніше неодноразово були засудженні до ув'язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Усі вони – уродженці та жителі Рівненщини.

За результатами проведення 17 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили гроші, банківські картки, «чорнові» записи, набори інструментів для відімкнення замків, пістолет та понад 15 кг бурштину.

У межах кримінального провадження чоловікам повідомлено про підозру. Двом з них вже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності затриманих до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У НПУ Драгоманова ...

КОМЕНТАРІ