Росія: Лев Пономарьов оголосив про ліквідацію організації «За права людини» – через закон про «іноагентів»

Росія: Лев Пономарьов оголосив про ліквідацію організації «За права людини» – через закон про «іноагентів»

03.03.21 14:37 0 419
Російський правозахисник Лев Пономарьов оголосив 1 березня в ефірі телеканалу «Дождь» про ліквідацію створеної ним громадської організації «За права людини». Вона існувала без утворення юридичної особи з листопада 2019 року, ставши наступницею однойменного руху, ліквідованого Верховним судом за позовом Міністерства юстиції Росії. Рух проіснував понад 20 років.

Пономарьов назвав «головною проблемою» те, що ухвалені закони стосуються і незареєстрованих організацій. Така організація, яка, як вважає влада, займається політичною діяльністю, має заявити про себе, що вона отримує гроші іноземців, і повинна зареєструватися. «І ось тут є велика проблема. Вона полягає в тому, що в моїй організації працюють близько тисячі експертів по всій країні. І вони не звітують переді мною», – розповів Лев Пономарьов.

На думку правозахисника, експерти, що працюють в організації, навряд чи «зуміють вписатися» в нові правила, «тому що це звичайні люди». І тоді їх як співробітників організації «просто штрафуватимуть по всій країні».

За словами Пономарьова, таким чином у Росії «свідомо, крок за кроком» знищують правозахисний рух. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рада федерації Росії дозволила визнавати «іноагентами» фізичних осіб

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ