Тернопілля: «Починаємо відновлювати дорогу єдності М-30»,- Володимир Труш

Тернопілля: «Починаємо відновлювати дорогу єдності М-30»,- Володимир Труш

03.03.21 12:34 0 313
До кінця року за програмою «Велике будівництво» буде збудовано та відремонтовано 6,5 тисяч км доріг по всій країні. Серед головних дорожніх проєктів - траса М-30 довжиною 1 400 км, яка стане найдовшою в країні і зв'яже Захід і Схід України.

Ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років. Тому ця ділянка – перший новий об'єкт «Великого будівництва» у 2021 році на Тернопільщині.

Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, довгоочікуваний ремонт дороги М-12 між Тернополем та Бережанами стартує цього місяця. Уже укладений договір з підрядною організаціє.

«Цьогоріч у рамках програми «Велике будівництво» ми відремонтуємо 47 км відрізка дороги М-12, який не знав ремонту майже 30 років. Уже підписано угоду з підрядною компанією Onur. Заплановано, що ремонтні роботи стартують з другої половини березня», - каже голова ОДА Володимир Труш.

Поточний середній ремонт цієї діляник включатиме: укріплення ділянки за допомогою регенерації основи, вирівнювального шару крупнозернистого асфальтобетону та фінішного шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Аналогічний вид ремонту проведено від Тернополя до Підволочиська, до Кременця, Чорткова.

Також з 2020 року Укравтодор впровадив нову практику: при проведенні ремонту дороги, відновлюють і штучні споруди, розташовані у ній. У цьому році передбачено ремонт 6 мостів та шляхопроводів, розташованих на автошляху М-12. Один міст поблизу села Городище (км 129+464) буде відновлено не поточним середнім ремонтом, а капітальним, з огляду на його дефекти. Будуть замінені дорожні знаки, встановлені бар'єрні огородження, водовідведення.

На відремонтованій ділянці також планують облаштувати перший у регіоні майданчик для Зважування-в-русі.WiM. Цей комплекс проводитиме автоматичне зважування великогабаритного транспорту.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Нетаньягу звинуватив Іран у ...

КОМЕНТАРІ