Що таке мінімалістський стиль дизайну інтер’єру?

Що таке мінімалістський стиль дизайну інтер’єру?

04.03.21 11:16 0 591

Сьогодні більшість людей знайомі з поняттям мінімалізм, який передбачає роздягання речей до їх найосновнішої форми. Його можна застосувати до всього, починаючи від мистецтва та стилю життя, закінчуючи архітектурою та дизайном інтер’єру. Мінімалістичний дизайн інтер’єру дуже схожий на сучасний дизайн і передбачає використання найнеобхіднішого для створення простого та безладного простору. Він відрізняється простотою, чіткими лініями та однотонною палітрою з кольором, що використовується як акцент. Зазвичай він поєднує в собі відкритий план підлоги, багато світла та функціональні меблі, а основна увага приділяється формі, кольору та текстурі лише декількох необхідних елементів. Фото цього стилю дизайну інтер’єру можна подивитись на сайті https://interiori.club/ru/project/minimalism/. Ну а далі, ми розглянемо основні елементи мінімалістського дизайну:

Голі необхідні речі

Мінімалістичний підхід використовує лише основні елементи: світло, форму та красиві матеріали, як правило, у відкритому плануванні, щоб створити відчуття свободи та розслабленості. Тут немає надмірних орнаментів та оздоблення. Натомість декілька використаних деталей є нескладними та гармонійно поєднуються з обстановкою. Це може бути у вигляді єдиного твору мистецтва, що прикрашає стіну вітальні, або красивої вази на столі обіднього столу.

Чисті лінії

Мінімалістичні меблі та аксесуари орієнтуються на функціональність та практичність. Рівні, гладкі поверхні, чіткі лінії створюють сміливі висловлювання, які підкреслюють важливу природу кожного предмета. Ви не знайдете меблі та аксесуари з високим малюнком або дуже детальну орнаментацію. Натомість акцент робиться на чистоті та простоті форми. Чисті стільниці та поверхні, голі стіни з мінімальними творами мистецтва та усунення безладу, включаючи купи паперу та колекції дрібниць, також необхідні для створення мінімалістичного простору.

Монохроматична кольорова палітра

Колірна палітра містить світлі та м’які природні відтінки, такі як холодні, теплі, сірі кольори, пом’якшені аква і нюдовими тонами. Вона складається з білого, бежевого та сірого кольорів, є типовою для мінімалістських дизайнерських приміщень. Мінімалістичні простори миттєво впізнають за своїм чітким, чистим, безладним та однотонним виглядом. Вивільнення простору допомагає звільнити розум і створити відчуття візуального спокою. Однак деякі мінімалістичні конструкції ризикують почуватися трохи бездушними.

Щоб уникнути цього та забезпечити, щоб ваш мінімалістично спроектований простір також мав приємне відчуття, ви можете зробити кілька невеликих штрихів:

  • Поєднуйте різні відтінки та фактури. Використовуючи однотонну кольорову палітру, чудовий спосіб привнести тепло в простір — це включення різних відтінків та змішування текстур. Наприклад, використання льняних шпалер та м’яких вовняних тканин та килимів у спальні додає заспокійливого тепла. У ванній кімнаті текстура та зернистість плиткових малюнків можуть додати візуального інтересу, зберігаючи нейтральну палітру кольорів, тоді як дерев’яні аксесуари можуть пом’якшити суворі, білі або бетонні елементи.
  • Включіть текстиль. Текстиль додає текстури та надає простору розміру та тепла. Драпірування, постільна білизна, подушки та килими з різних видів текстилю, таких як льон, шерсть та бавовна, — лише кілька прикладів того, як можна додати тепла та затишку кімнаті, зберігаючи мінімалістичний стиль.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)
Попередня новина: Плюсы занятий Strip ...
Наступна новина: Переваги електричної теплої ...

КОМЕНТАРІ