У Рівному затримали групу осіб,які збували психотропні речовини через телеграм-канал

У Рівному затримали групу осіб,які збували психотропні речовини через телеграм-канал

04.03.21 13:30 0 536
За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури, спільно з Рівненським РУП ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління боротьби із наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України, викрито трьох рівнян, які займались виготовленням, зберіганням з метою збуту та збутом через телеграм-канал психотропних речовин і наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

02.03.2021 правоохоронці провели оперативні закупки. Зокрема, за 6 тисяч гривень вони придбали 13 г психотропної речовини амфетамін та 5 г особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс.

В межах кримінального провадження, за місцями проживання фігурантів проведено 4 обшуки, в ході яких вилучено лабораторне обладнання, призначене для виготовлення психотропних речовин, 50 г прекурсорів, 50 г готових для збуту психотропних речовин, розфасовані закладки та матеріали, призначені для їх виготовлення, а також гроші, ідентифікаційні засоби телеграм-каналу, комп‘ютерну техніку та мобільні телефони адміністраторів групи.

В ході документування злочинної діяльності встановлено та затримано 3 осіб, 2 з яких були безпосередніми засновниками вказаного телеграм каналу. Вони приймали замовлення та після надходження коштів на свої електронні гаманці, надсилали кінцевим споживачам геолокацію закладки з товаром. Крім того, збут здійснювали і через службу доставки. Також встановлено ще одну особу, яка розкладала закладки в м. Рівне та входила до складу групи.

Наразі трьом учасниками групи підготовлено повідомлення про підозру та скеровано клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі пільги та ...

КОМЕНТАРІ