Стратегія нацбезпеки США: Росія «відіграє підривну роль»,але Китай «є єдиним конкурентом»

Стратегія нацбезпеки США: Росія «відіграє підривну роль»,але Китай «є єдиним конкурентом»

05.03.21 12:25 0 336
Росія ставить перед собою мету «посилити свій глобальний вплив» і «відіграє підривну роль на світовій арені», намагаючись дестабілізувати чинні норми. Таку оцінку дій Москви містить тимчасова стратегія національної безпеки США, опублікована 3 березня від імені президента Джо Байдена.

Поряд із Китаєм, Росія спрямувала значні ресурси на спроби послабити США і не дозволити Вашингтону захищати свої інтереси та союзників по всьому світу, йдеться в документі.

Роль провідного суперника США на світовій арені при цьому визнається за Китаєм, а не за Росією. Як сказано в документі, Китай – «єдиний конкурент США, який здатний, поєднуючи свою економічну міць, дипломатичні зусилля, військову міць і технології, створити реальну загрозу стабільній і відкритій міжнародній системі». Через кому Росія і Китай згадуються в абзаці про контроль над озброєннями, де сказано, що США готові до діалогу з цього питання і про стратегічну стабільність у цілому.

У стратегії визнається, що авторитаризм як світовий тренд зараз перебуває на підйомі і загрожує демократії, в тому числі і союзникам США, і йдеться про необхідність захисту демократичних норм і заснованого на правилах міжнародного порядку. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Державний секретар Блінкен назвав вісім пріоритетів зовнішньої політики США

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ