На Тернопільщині підготовлюються до можливих паводків та лісових пожеж

На Тернопільщині підготовлюються до можливих паводків та лісових пожеж

05.03.21 11:12 0 328
Відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в області. Участь у засіданні взяв перший заступник голови ОДА Ігор Дем'янчук.

«Із початком весни Тернопільщина постає перед загрозою паводків та повені. Тому органи місцевого самоврядування та органи місцевої влади повинні вжити заходи попереднього реагування, аби уникнути надзвичайних ситуацій», - каже перший заступник голови ОДА Ігор Дем'янчук.

Як проінформував виконувач обов'язків начальника Регіонального офісу водних ресурсів Олег Озерянець, інспектори уже обстежили стан дамб в селі Усят-Зелене, в тому числі відновленої дамби Д-3 після проходження паводку в червні 2020 року. Гідротехнічні споруди знаходяться в задовільному стані і здатні виконувати свої функції за призначенням.

Також не потрібно забувати про ще одну загрозу - пожежі у лісах, торфищ і сільгоспугідь.

«За останній рік на Тернопільщині виникло 1185 пожеж, серед них 2 - в лісових масивах, 6 пожеж на сільгоспугіддях та 11 на необлікованих покладах торфу. Найбільш небезпечні є пожежі на торфосховищах. Час ліквідації яких може вимірюватися днями. І потребує залучення значної кількості техніки», - зазначив начальник Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Віктор Маслей.

Для того, щоб запобігти та протидіяти масовим пожежам лісів, торфищ і сільгоспугідь було прийнято рішення провести навчання серед населення, щодо правил пожежної безпеки. Також, із наближенням релігійних свят, оглянуть на дотримання пожежної безпеки приміщення, де відбудуться святкування, напередодні та після завершення богослужінь.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Технический паспорт ...
Наступна новина: На Тернопіллі володимир ...

КОМЕНТАРІ