В ООН закликають до жорстких санкцій проти військової хунти М’янми

В ООН закликають до жорстких санкцій проти військової хунти М’янми

05.03.21 12:47 0 397
Спецдоповідач ООН з прав людини у М'янмі Томас Ендрюс заявив, що військова хунта у цій країні вдалася до вбивств і незаконних арештів протестувальників після незаконного перевороту минулого місяця. Представник ООН закликав міжнародну спільноту застосувати широкі каральні санкції.

Томас Ендрюс також закликав Раду безпеки ООН, яка обговорюватиме ситуацію в М'янмі 5 березня, запровадити глобальне ембарго на озброєння та цільові економічні санкції проти хунти, а також передати дані про злочини Міжнародного кримінального суду для притягнення до відповідальності.

Країни світу, на його думку, повинні ввести санкції проти основного нафтогазового підприємства, М'янми, яке зараз контролюється військовими та є найбільшим джерелом доходу.

Раніше 4 березня Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що щонайменше 54 людини були вбиті та понад 1700 затримані після 1 лютого, коли стало відомо, що військові М'янми здійснили переворот.

Щонайменше 38 людей були вбиті 3 березня. Від очевидців подій і з відеоматеріалів стало відомо, що сили безпеки використовували сльозогінний газ, гумові кулі та вдавалися до пострілів для розгону протестувальників у кількох містах. ФОТОГАЛЕРЕЯ: М'янма: силовики вбили 38 протестувальників, включно з дітьми (фоторепортаж)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 100 тисяч українців ...
Наступна новина: Британія: принц Філіп ...

КОМЕНТАРІ