4 принципу догляду за шкірою обличчя

4 принципу догляду за шкірою обличчя

06.03.21 00:57 0 1242

Можливо, раніше вам здавалося, що догляд за обличчям заключається в умиванні водою. Або, ще гірше, тим же милом, що ви використовуєте для рук. Але насправді це підхід курця (він вбиває шкіру не менше, ніж сигарети). У вас же не виникає ідеї мити голову засобом для посуду. Але і кидатися в іншу крайність зовсім не обов'язково: вам не доведеться заводити у ванній 150 різних банок, в яких може заплутатися навіть експерт в області косметології.

Якщо почати розбиратися в засобах для догляду за шкірою, досить швидко стане ясно: важливо не стільки, яку косметику ви вибираєте, скільки — як ви її використовуєте. Базовий догляд, який дозволить вам отримати максимум профіту при мінімумі зусиль, складається, як виявилося, з чотирьох етапів: очищення, відлущування, зволоження і захист. Причому два останніх легко можна об'єднати. Далі, ми докладно розглянемо, що включають в себе ці етапи та які для них можна використовувати засоби. До речі, придбати ці засоби ви можете тут.

Очищення

Багато хто не уявляє собі вмивання без піни та вважають, що результатом очищення повинна бути «скрипучі» шкіра. Це величезна помилка, яка, на жаль, активно підтримується навіть деякими дерматологами. Піна виникає завдяки поверхнево-активних речовин (ПАР), таким як SLS, або лаурилсульфат натрію. Як показала не одна сотня досліджень, вони подразнюють та висушують шкіру, змушуючи її в якості компенсації виробляти ще більше жиру. Виходить замкнуте коло: шкіра жирна, ми миємо її милом, вона жирнішає ще сильніше.

По-хорошому, незалежно від типу шкіри варто вибирати м'які очищаючі засоби, які не піняться. Ви здивуєтеся, але з переходом на них шкіра стане менш жирною та м'якшою, а неприємне відчуття стягнутості пройде назавжди.

А якщо без піни відчуття чистоти вам ніяк не досягти, то для вас залишаються ті ПАР, які практично не подразнюють шкіру. Вибирайте м'які засоби в таких упаковках, з яких при натисканні відразу виходить піна. Серед них, наприклад, La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water.

Ну а фаворитом і за ефектом, і за вартістю є CeraVe Hydrating Cleanser. Це м'який гель, який відмінно очищає, але при цьому абсолютно не сушить шкіру та підходить абсолютно для будь-якого типу шкіри. Для глибокого, але м'якого очищення дуже жирної шкіри зверніть увагу на засіб з глиною REN Clearcalm 3 Clarifying Clay Cleanser.

Відлущування

Тут ми теж розкриємо велику змову виробників косметики: скраб не робить для шкіри нічого хорошого. Агресивне фізичне відлущування, завдяки якому шкіра стає м'якою, насправді пошкоджує її та змушує ставати грубшою. Знову виходить коло: від скрабу шкіра грубшає, і це змушує користуватися ним все частіше. Якщо ви помічали таке, знайте: це не тому, що у вас погана шкіра, винен саме скраб.

Замінити скраби найпростіше кислотами. Вони відлущують завдяки не фізичному впливу, а м'якому хімічному розчиненню відмерлих клітин на поверхні епідермісу. Три найпоширеніші кислоти в косметиці — це гліколева, молочна та саліцилова. Кислоти не тільки оновлюють шкіру, роблячи її м'якою, але і розгладжують дрібні зморшки, а також борються з тьмяністю обличчя і допомагають подальшого догляду діяти краще. Засоби з саліциловою кислотою, до всього іншого, очистять пори та позбавлять від чорних крапок завдяки тому, що можуть розчиняти жир, на відміну від інших кислот.

Зволоження

Зволоження потрібно шкірі абсолютно будь-якого типу: від вкрай жирної до вкрай сухої. Тип шкіри визначається кількістю виробленого жиру, а не води, і води їй майже завжди не вистачає. Це, мабуть, головна помилка, з якою стикаються люди з проблемною шкірою. Найстрашніша помилка — спочатку вмитися жорстким матуючим засобом, а потім насухо витерти шкіру рушником.

Зволоження працює двома способами, але більшість кремів поєднують в собі обидва. Перший — утримування води, за що відповідають такі компоненти, як гліцерин або гіалуронова кислота. Вони працюють як крихітні губки, що містять в собі воду. Другий — це «замикання» води. За це відповідальні масла та силікони. Вони покривають шкіру найтоншої захисною плівкою, яка не дозволяє воді випаруватися. Тому вам потрібні креми, в яких є і ті, і інші компоненти.

Вибрати крем досить просто: чим сухіша шкіра, тим щільнішою повинна бути текстура за рахунок поживних компонентів. Для сухої й чутливої відмінний варіант - Shiseido Men Moisturizing Recovery Cream, а для жирної — легкий Clarins Men Gel Super Hydratant.

Захист

Говорячи слово «захист», ми маємо на увазі захист від сонця. Сонце — один з найбільш сильних чинників старіння шкіри, головним чином через нього з'являються зморшки, пігментні плями та втрачається еластичність. Так що вам обов'язково потрібно засіб зі страшною назвою «Санскрін».

Сонцезахисні креми, як правило, досить неприємні в використанні та можуть залишати білі сліди, але серед всього різноманіття цілком можна знайти гідний варіант. Наприклад, SkinCeuticals Sheer Mineral UV Defence SPF 50 - легкий лосьйон для чутливої шкіри, який швидко всмоктується, або La Roche-Posay Anthelios XL, який є як у вигляді рідкого лосьйону, так і у вигляді крему.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 106)
Наступна новина: Переваги доставки води ...

КОМЕНТАРІ