У Тернополі презентували як вдосконалити шкільне меню

У Тернополі презентували як вдосконалити шкільне меню

06.03.21 08:43 0 352
5 березня, на базі Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі відбувся семінар-презентація «Використання сучасних технологій у процесі впровадження якісного та безпечного харчування в закладах освіти області». Захід провели з ініціативи управління освіти і науки ТОДА.

Представники Національної асоціації громадського харчування презентували на практиці як скласти шкільне меню, яке з радістю будуть їсти діти.

« ми зібрали керівників відділів освіти, для того, щоб вони побачили, що шкільне меню може бути якісним і смачним. І при цьому це не потребує багато коштів. У рамках семінару ми послухали не тільки теоретичну частину, де обговорили питання якісного харчування, а й побачили реалізацію п'ятиденного меню, яке є корисним та недороговартісним», - каже начальниця управління освіти і науки Ольга Хома.

Учасники мали змогу обговорити стандарти шкільного харчування, обмінятися досвідом. На завершення семінару відбулася дегустація приготовленої їжі.

«Здоров'я дитини стоїть на першому місці, особливо коли йдеться про закупівлю продуктів або приготування їжі. Тому розвиток, організація якісного та збалансованого харчування школярів є пріоритетним для нас. Завдяки таким семінарам ми можемо показати, що це можна реалізувати не тільки у великому місті, але і в маленькому селі», - каже заступник голови ОДА Володимир Важинський.

Додамо, що З 1 січня в Україні діють нові вимоги до шкільного харчування. Зокрема у шкільних буфетах забороняється продавати чипси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі та ін. Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: YouTube розблокує акаунт ...
Наступна новина: У Білорусі відкрили ...

КОМЕНТАРІ