Зупинка теплопостачання Донеччини через борги: в Слов’янську домоглися поновлення

Зупинка теплопостачання Донеччини через борги: в Слов’янську домоглися поновлення

07.03.21 08:25 0 766
У Слов'янську мешканці декількох п'ятиповерхівок відстояли право на отримання послуги теплопостачання. Після того, як газовики перекрили постачання газу до котельної й опломбували вентиль, близько сотні жителів зібралися на вулиці. Вони заблокували автівку газовиків і зірвали пломбу. Але співробітники котельної відмовилися вмикати обладнання.

Жителі будинків повідомили, що в декого з них у холодних квартирах лишилися малі діти й лежачі хворі.

На місце події приїхав міський голова Слов'янська Вадим Лях. У коментарі Радіо Свобода він повідомив, що було домовлено за годину поновити постачання газу до котельної.

«Всього по місту відключили шість котельних. З них три опалюють житлові будинки і ще три – адміністративні будівлі. Приблизно з шести сотень будинків без тепла лишилися шістдесят», – сказав Вадим Лях.

Приблизно через годину постачання газу до котельної дійсно поновили. Як зазначив міський голова Слов'янська на своїй сторінці у соціальній мережі, наразі постачання газу поновлюють на всі шість відключених котелень.

«Завдяки проведеним переговорам між головою ДонОДА Павлом Кириленком, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим постачання тепла в котельні області відновилося. У Слов'янську першою підключили котельню №29 на вул. Ком'яхова. Вона обслуговує 46 багатоквартирних будинків», – повідомив подробиці Лях.

Також він відзначив, що звернувся до поліції та прокуратури щодо дій «Донецькоблгазу».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ