Що таке ортодонтія?

Що таке ортодонтія?

09.03.21 14:32 14 674

Ортодонтія — це спеціальний напрям стоматології, яке включає в себе лікування проблем, пов'язаних з кривими зубами та щелепним суглобом. Те, як верхня і нижня щелепи зустрічаються посередині, називається «прикус», і на це часто впливають проблеми, пов'язані зі зміщенням зубів і щелепного суглоба. Багато стоматологів, які відвідували курси з ортодонтії, можуть запропонувати лікування, щоб вирівняти зуби та виправити невеликі проблеми з прикусом. Проте фахівці-ортодонти — це стоматологи, які пройшли додаткове навчання ортодонтії після отримання ступеня стоматолога. До речі, у Львові послуги ортодонта можна замовити в клініці "Акварель": https://stomakvarel.lviv.ua/diti/ortodontiya/.

Ортодонтія: що потрібно знати?

Процес ортодонтії — це спосіб випрямлення або переміщення зубів, поліпшення їх зовнішнього вигляду і функціонування. Вирівнювання зубів у природне положення може також допомогти в майбутньому для здоров'я зубів, ясен і щелепних суглобів, рівномірно розподіляючи прикусний тиск по всіх зубах.

Тиснява — це термін, який використовується для опису зубів, які розташовані дуже близько один до одного, і тому вони виглядають кривими. Ортодонтичне лікування може випрямити зуби або перемістити їх в положення, яке є більш керованим, покращуючи естетику та прикус, що може полегшити їх очищення, поліпшуючи гігієну порожнини рота.

Є два основних способи лікування ортодонтичних проблем:

  • ортодонтія з видаленням, коли зуби фактично видаляються з коренів, щоб звільнити місце для зубів, що залишилися;
  • ортодонтія без видалення, коли зуби переміщуються за допомогою вирівнювачів або скоб.

Використовуваний метод буде залежати від конкретного випадку, і ваш ортодонт повинен проконсультувати вас з приводу найкращого плану лікування.

Існує багато різних видів обробки, включаючи швидкі брекети без тертя. Останнім часом спостерігається зростання числа людей, які вибирають лікування невидимими брекетами з використанням системи брекетів Invisalign або більш нової системи брекетів з чітким кроком. Чисті брекети можна використовувати для лікування серйозних ортодонтичних проблем. Незалежно від того, яка система невидимих брекетів обрана, принцип один і той же.

У деяких пацієнтів верхні передні зуби можуть випинатися і виглядати непривабливо. Зуби також з більшою ймовірністю будуть пошкоджені та можуть зажадати ортодонтичного лікування, щоб повернути їх назад в лінію.

В інших випадках зіткнення верхньої та нижньої щелеп може привести до того, що зуби будуть виглядати непривабливо і до неправильного прикусу. Ортодонтичне лікування може виправити це.

Коли зуби зустрічаються неправильно, це може привести до навантаження на м'язи щелепи, викликаючи проблеми з щелепою та суглобами, а в деяких випадках і до головних болів. Ортодонтичне лікування допоможе вам це виправити більш рівномірно та знизити навантаження.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)
Попередня новина: Платный гемблинг в ...
Наступна новина: Как выбрать перевозчика на ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
viva_tut - 09.03.21

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
xewseyx - 09.03.21

класс!

аватар країна
ThisisnotAmerica - 09.03.21

Всегда приятно читать умных людей. Спасибо!

аватар країна
tets2217748 - 09.03.21

ось це позитив) просто клас)

аватар країна
AfterAIl - 09.03.21

прочитала с удовольствием

аватар країна
volli_roy - 09.03.21

Величезне дякую!

аватар країна
Jujujuja - 09.03.21

было интересно вас почитать, спасибо и удачи!

аватар країна
SLiamanD - 09.03.21

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
Filinn - 09.03.21

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
Trittsky - 09.03.21

Мне все понравилось

аватар країна
Ebtvmt - 09.03.21

Все чітко і по справі. Добре написано, дякую.

аватар країна
BIGV10 - 09.03.21

А какой это движок? тоже хочу блог завести

аватар країна
PeaceDec - 09.03.21

хорошая идея.

аватар країна
destrooqtor - 09.03.21

детальніше ласка