21 жінка засуджена в Україні до довічного ув’язнення – Офіс омбудсмена

21 жінка засуджена в Україні до довічного ув’язнення – Офіс омбудсмена

11.03.21 10:16 0 338
Станом на початок березня 2021 року в установах Державної кримінально-виконавчої служби утримується 2458 жінок, з яких 1475 засуджені до позбавлення волі, 21 засуджена до довічного позбавлення волі та 960 ув'язнені., повідомила у вівторок пресслужба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«У більшості випадків жінки відбувають покарання в установах, які розташовані далеко від їхніх домівок. Зазначена ситуація унеможливлює підтримання соціальних зв'язків засуджених жінок з їх родинами та ускладнює ситуацію з проведенням короткострокових та довготривалих побачень із дітьми та родичами (на відміну від чоловіків, установи виконання покарання для яких розташовані в кожній області України). Багато жінок, які утримуються в установах ДКВС є малозабезпеченими, одинокими матерями, жертвами домашнього насильства та жорстокого поводження, з наркотичною або алкогольною залежністю, яким під час відбування покарання не забезпечено проведення реабілітації та надання лікування, з метою їх подальшої реінтеграції в суспільство», – йдеться в повідомленні.

За даними Офісу українського омбудсмена, у 90% установ, в яких утримуються жінки, не забезпечено проведення повних профілактично-медичних оглядів, зокрема проведення обстежень лікарями психіатром, гінекологом та ендокринологом. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прибирати, готувати, доглядати, працювати, і… не збожеволіти! Як пандемія вплинула на жінок?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ