У Флоренції встановили перший офіційний пам’ятник Шевченку в Італії

У Флоренції встановили перший офіційний пам’ятник Шевченку в Італії

11.03.21 10:48 0 305
9 березня, у 207-му річницю від дня народження Тарас Шевченка, в італійській Флоренції відкрили пам'ятник видатному українському письменнику й художнику. На Апеннінах – це перша офіційна скульптура видатному українському класику.

Бронзовий монумент заввишки 2,50 метри та завширшки 1,75 метра із зображенням молодого письменника створив скульптор Олег Пінчук із командою художників. Пам'ятник розташований у центральній частині міста неподалік від кафедрального собору Санта Марія дель Фйоре – у дворі історичної бібліотеки «Облате».

Монумент став дарунком Флоренції від міста-побратима Києва. Церемонія підписання акту дарування відбулася зранку 9 березня у міській раді Флоренції за участю голів двох міст Даріо Нарделли й Віталія Кличка, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Попри пандемію та великі труднощі, ми зробили вкрай важливий крок для українсько-італійського культурного обміну, щоб розуміння між нашими країнами було кращим і змістовнішим», – сказав київський мер Кличко. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В МЗС заявили, що Тарас Шевченко є офіційно «світовим рекордсменом» за кількістю встановлених пам'ятників

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ