Уряд виділив 16,5 млн грн постраждалим через бойові дії на Донбасі

Уряд виділив 16,5 млн грн постраждалим через бойові дії на Донбасі

11.03.21 09:54 0 354
Кабінет міністрів України виділив кошти для надання фінансової допомоги постраждалим через бойові дії на Донбасі, повідомила заступниця міністра розвитку економіки, йдеться в повідомленні на сайті уряду.

«З резервного фонду державного бюджету виділено 16 млн 506 тис. грн членам сімей 5 осіб, які загинули під час бойових дій, та 21 особи, які отримали інвалідність. Рішення уряду надає можливість частково компенсувати матеріальні та моральні збитки захисникам України та членам їх сімей», – йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, членам сім'ї загиблого буде виплачено допомогу в розмірі 750 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на дату загибелі, а особам, що отримали інвалідність, залежно від групи – від 250 до 400 прожиткових мінімумів. Особам, що отримали І групу інвалідності, буде виплачено 400 прожиткових мінімумів для працездатних, II групу – 300 прожиткових мінімумів, III групу – 250 прожиткових мінімумів.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОГП підготував повідомлення до Міжнародного кримінального суду через обстріли цивільних об'єктів на Луганщині

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ