На Тернопільщині перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні

На Тернопільщині перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні

11.03.21 11:29 0 368
Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто.

Володимир Труш подякував за підтримку та допомогу Україні і Тернопільщині в нелегкий час пандемії COVID-19. Так, у січні цього року представники Угорщини передали 5 сучасних апаратів штучної вентиляції легень для медичних закладів області, які передано в медичні заклади області.

«Ми дуже цінуємо спільні проекти у галузі культури та освіти. Вже традиційним є міжнародний фестиваль, що проводиться у місті Бережани «ФЕРЕНЦ-ФЕСТ». У 2019 році за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні в рамках Фестивалю «Стежками Ференца Ракоці» відкрито музейну кімнату в Бережанському замку. Ми дуже сподіваємося, що традиція проведення фестивалю буде відновлена», - наголосив Володимир Труш.

«Це мій четвертий візит на Тернопільщину, і кожного разу мені приємно повертатися сюди. Час пандемії COVID-19 став випробуванням для нас всіх, і ми готові і надалі допомагати вам. Є багато проектів, які ми дуже хотіли б продовжувати втілювати життя. Однак все залежить від епідеміологічної ситуації», - наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто.

Під час зустрічі обговорили можливість співпраці у сфері охорони здоров`я, зокрема це постачання медичного обладнання, медичних засобів та навчання персоналу. Також йшлося про проекти у сфері очистки води, переробки твердих побутових відходів, розвитку торгівлі та туризму.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На міжбанку триває ...

КОМЕНТАРІ