У Туреччині 5 обвинувачених у вбивстві посла Росії отримали довічні терміни

У Туреччині 5 обвинувачених у вбивстві посла Росії отримали довічні терміни

11.03.21 13:52 0 501
У Туреччині суд засудив до довічних термінів п'ятьох обвинувачених у вбивстві посла Росії в Туреччині Андрія Карлова: троє людей отримали по два довічні терміни, двоє інших – по одному, пише Anadolu. Дипломата застрелили понад чотири роки тому під час відкриття фотовиставки в Центрі сучасного мистецтва в Анкарі.

За даними Бі-Бі-Сі, обвинуваченими у справі були 28 осіб. Шестеро отримали від п'яти до дев'яти років позбавлення волі, ще шестеро були виправдані, кілька осіб засуджені заочно, вони перебувають за межами країни.

Інцидент стався увечері 19 грудня 2016 року. Безпосередньо в російського дипломата стріляв 22-річний турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ. Спочатку вбивство пояснили невдоволенням політикою Росії в Сирії та помстою за Сирію і за Алеппо: вбивця зробив кілька пострілів в спину посла з криками «Аллах Акбар» і «Пам'ятайте про Алеппо». Мевлют після нападу був застрелений спецпризначенцями. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У справі про вбивство російського посла Туреччина звинуватила 28 осіб, серед них Ґюлен – ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ