Китай запроваджує сертифікати вакцинації для транскордонних поїздок

Китай запроваджує сертифікати вакцинації для транскордонних поїздок

11.03.21 09:30 0 349
Китай запроваджує цифрові сертифікати вакцинації від COVID-19 для своїх громадян, які планують поїздки за кордон.

Цифровий сертифікат, що містить дані про щеплення людини і результати тестування на віруси, доступний для громадян Китаю через програму на платформі WeChat, яка була запущена 8 березня.

Сертифікат поширюється «для сприяння відновленню світової економіки і полегшення транскордонних поїздок», заявив 9 березня офіційний представник Міністерства закордонних справ.

Сертифікат, який наразі доступний тільки для використання громадянами Китаю і поки не є обов'язковим, вважається першим відомим в світі «вірусним паспортом». Він також доступний в паперовій формі.

Китайське державне інформагентство «Сіньхуа» повідомило 8 березня, що сертифікат – це зашифрований QR-код, який дозволяє кожній країні отримувати інформацію про стан здоров'я мандрівників. Але програма все ж викликала деяку стурбованість щодо конфіденційності даних та побоювання, що вона може спричинити розширення державного контролю.

Читайте також: Сертифікат ЄС про вакцинацію. Пояснюємо, що це

США і Великобританія входять в число країн, які наразі розглядають можливість видачі аналогічних дозволів.

Європейський союз також працює над такими «зеленими пропусками», що дозволять людям подорожувати між країнами-членами та за кордон.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі відбулось ...
Наступна новина: «Справа Шеремета»: ...

КОМЕНТАРІ