Як підібрати АКБ для автомобіля?

Як підібрати АКБ для автомобіля?

11.03.21 09:06 0 667

Попри те, що акумулятор здається досить простим виробом, насправді його вибір - нелегка справа. Особливо зараз, коли у вільному доступі є величезна кількість брендів, у кожного з яких є кілька лінійок, і в кожній лінійці пропонується по кілька моделей. У всіх різні параметри, характеристики, ціни, відгуки. А ще ж треба пам'ятати, що всі ці параметри потрібно зіставити з конкретним автомобілем, його маркою, моделлю, об'ємом двигуна та особливостями електроустаткування. Далі, ми безпоседеньо розглянемо основні моменти, на які слід звернути увагу. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://www.akumexpres.com/, в якому безпосередньо можно переглянути ціни на акумулятори Львів.

Ключові критерії підбору АКБ по марці авто:

  • Стандарт.
  • Розміри.
  • Полярність.
  • Струм холодної прокрутки.
  • Ємність.
  • Технологія.
  • Обслуговуваність.
  • Бренд.
  • Ціна.
  • Додаткові критерії.

Багатьом здасться дивним саме така послідовність критеріїв підбору АКБ, так як найчастіше автолюбителі починають розглядати ціну та ємність. Найсумніше те, що на цих двох критеріях часто все і закінчується. Зате потім починається - АКБ не поміщається на штатне місце, дроти не підходять, регулярний недозаряд, википання електроліту, новий акумулятор відмовляється «крутити» при перших же морозах. Щоб всього цього уникнути, беремо представлений список, і користуємося ним, як шпаргалкою, якимось алгоритмом дій.

Стандарт

Він залежить від того, в якій країні був виготовлений ваш автомобіль. Зорієнтуватися дуже просто:

  1. ГОСТ - поширюється на вітчизняні автомобілі.
  2. DIN - для європейських авто (включаючи вітчизняні).
  3. JIS - для авто азіатського автопрому (Японія, Корея, Китай).
  4. SAE - для машин, зроблених в США.

Розміри

У будь-якому автомобілі є штатне місце для установки АКБ. Якщо купити не ту батарею, вона просто не встане на своє місце. Крім того, батарею необхідно буде закріпити.

Полярність

Повинна бути така, щоб дроти зі знаками «+» і «-» дотяглися до відповідних клем на АКБ.

Струм холодної прокрутки

Вказується в амперах. Якщо авто з бензиновим мотором невеликого обсягу - великі струми для його старту не потрібні. Вони потрібні об'ємним бензиновим і, особливо, дизельних двигунів.

Ємність

Насправді далеко не завжди варто переплачувати за додаткову ємність. Якщо ваш автомобіль не укомплектований додатковим електроустаткуванням, яке буде працювати при вимкненому двигуні, велика ємність вам не потрібна. Винятком можна назвати випадки, коли автомобіль експлуатується рідко, і їздить мало, або на короткі дистанції (стартер доводиться крутити часто). Тоді є сенс підібрати АКБ більшої ємності, але його доведеться заряджати від стаціонарного пристрою, так як від генератора вона не встигатиме відновлюватися.

Технологія

В рамках даного матеріалу розібратися з усіма технологіями виробництва (Ca / Ca, AGM і так далі) не вийде. За з'ясуванням цього питання краще звернутися до фахівця або до відповідної літератури. У більшості випадків у все це можна і не вникати.

Обслуговуваність

Більшість сучасних акумуляторів - не обслуговуються, що зручно та практично. Якщо ви хочете постійно контролювати рівень електроліту, його щільність, час від часу коригувати все це справа, тоді беріть АКБ, який обслуговується. Теоретично, в «правильних» руках він прослужить довше необслуговуваного.

Бренд

Суттєво впливає хіба що тільки на ціну. Сьогодні добре навчилися робити і корейці, і китайці, і «наші». Виробник змушений робити якісно,  інакше йому своєї продукції не продати. Чи варто переплачувати за славнозвісну назва - вирішувати тільки вам.

Ціна

Будь-який автолюбитель на рівні інстинкту розуміє, що чим дорожче, тим якісніше. Переконати інстинкти неможливо, крапка!

Додаткові критерії

Коли вибір за основними критеріями зроблений, можна звернути увагу на наявність кріпильних отворів, пробок, ручок, індикатора стану батареї.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 116)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: У Лівії сторони ...

КОМЕНТАРІ