Вибір газового котла опалення

Вибір газового котла опалення

11.03.21 11:24 0 677

Що потрібно знати для вибору газового котла?

Для початку слід розібратися, що ви очікуєте від цього обладнання і які потреби бажаєте задовольнити?

Дайте відповідь для себе на наступні питання: яку площу Вам необхідно опалювати або ж якої потужності повинен бути котел? Скільки місця ви можете виділити для установки газового котла? Які додаткові можливості котла, що впливають на зручність його експлуатації ви готові оплачувати? А якщо Вам складно визначитись з вибором, рекомендуємо звернутись до спеціалістів компанії https://opalennya.lviv.ua/, які з радістю допоможуть Вам і допоможуть зробити правильний вибір.

Межа потужності котла

Попередньо, потужність опалювального котла розраховується виходячи з сумарної площі опалювального приміщення. На практиці є кілька застережень. Якщо теплова енергія від котла йде тільки на побутовий підігрів води та опалення, а тепловтрати будинку мінімізовані, то підійде котел з номінальною потужністю, яка розрахована для Вашої площі.

Але якщо Ваш будинок недостатньо утеплений, або споживання гарячої води у Вас буде велике, варто задуматися про модель з номінальною потужністю трохи вище. Давайте розглянемо деякі аспекти.

Питання економії

Слід знати, що газові котли, в основному ділять на три види: навісні; підлогові; конденсаційні. Не складно здогадатися, що конструкція підлогових котлів дозволяє розташовувати їх на підлозі, а навісні кріпляться на стіну. Конденсаційні котли можуть встановлюватися як на підлозі, так і на стіні. Такі котли дозволяють економити енергію і мають підвищену продуктивність. Це відбувається за рахунок використання не тільки газу, але і накопичився водяної пари.

Розглянемо переваги кожної технології:

  1. Навісний котел дешевше аналогів і простий в установці. Потрібно лише встановити подачу холодної води, вивести гарячу і підключити опалення.
  2. Газовий котел дуже надійний. Коштує він дорожче навісного, але набагато простіший в обслуговуванні. Навісний вимагає очищення щороку, а підлоговий всього раз в три роки. При чому процедура очищення зводиться до простої мийки накопичувального бруду.
  3. Конденсаційний газовий котел дійсно економить енергію. Але слід розуміти, що попередні витрати будуть набагато більше. Конструкція вимагає спеціальний димовідвід і комплектуючі. Перед його покупкою слід розібратися, які витрати на газ і порахувати доцільність такої покупки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 109)
Попередня новина: У КМДА озвучили програму ...
Наступна новина: Прем’єр-міністр Вірменії ...

КОМЕНТАРІ