Автоадвокат: хто це такий?

Автоадвокат: хто це такий?

11.03.21 22:06 0 691

Автоюрист — це фахівець вузької кваліфікації. Він працює з веденням справ і розв'язання правових питань в області дорожньо-транспортних пригод. Для такого юриста обов'язково вищу юридичну освіту, досвід роботи з автотранспортом і виникаючими щодо його спорами. Він забезпечує супровід адміністративних, цивільних справ, організовує досудове врегулювання спорів зі страховими компаніями, проведення незалежних експертиз, збір документів для суду і т. п.

Як і в багатьох інших сферах, в юриспруденції існує ряд вузьких спеціалізацій. Авто адвокат відносяться до однієї з них. Такі фахівці орієнтуються в питаннях взаємодії з представниками ДАІ та страхових компаній, мають глибокі знання про пристрій автомобіля, технологіях його ремонту, обізнані про нюанси «профільних» правових актів і т. п. Участь автоюриста в справі про ДТП гарантує ефективний та результативний захист інтересів учасника аварії. Навпаки, залучення юриста загального профілю аналогічно лікуванню зубів не у стоматолога, а у лікаря загальної практики. Такий фахівець має теоретичні знання, але їх недостатньо для того, щоб успішно провести процес.

Для надання кваліфікованої правової та експертної допомоги повинні бути залучені саме вузькопрофільні фахівці. Це гарантує найкращий результат.

Навіщо потрібен авто адвокат?

Даний спеціаліст є незамінним якщо вам потрібна:

  • Допомога в оформленні документів і проведенні переговорів після ДТП. Авто адвокат проконтролює законність дій представників страхової компанії, ДАІ та інших учасників ДТП, подбає про коректне складання протоколу та схеми аварії.
  • Подача документів про компенсацію збитку в страхову компанію. Автоюрист збере потрібні довідки, грамотно оформить заяву і передасть необхідну документацію страховику в встановлені законом терміни.
  • Організація незалежної експертизи автомобіля після ДТП. Оцінка збитку після ДТП потрібна, щоб домогтися справедливої компенсації збитку. Якщо страхова компанія намагається знизити розмір збитків, автоюрист організує зустрічну незалежну експертизу для захисту фінансових інтересів клієнта.
  • Участь у формуванні експертного висновку та його захист в суді. Автоюрист по ДТП проконтролює правильність складання документів по автоекспертизі. Якщо суперечка дійде до суду, експертний висновок буде використовуватися як доказ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 120)
Попередня новина: Основные преимущества ...
Наступна новина: Накопичувальна пенсійна ...

КОМЕНТАРІ