На Тернопіллі створення безбар`єрного простору – пріоритет у нашій роботі,- Володимир Важинський

На Тернопіллі створення безбар`єрного простору – пріоритет у нашій роботі,- Володимир Важинський

12.03.21 08:38 0 363
На Тернопільщині триває підготовка проєкту обласної програми зі створення безбар`єрного простору в області 2021-2025 роки.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Важинський під час чергового засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при обласній державній адміністрації.

«На Тернопільщині тисячі людей з інвалідністю відчувають незручності через низку різних чинників. Це й невідповідна інфраструктура, і непристосовані освітні процеси, і бюрократичні перепони у сфері надання послуг. Змінити цю ситуації може Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору в Україні. Зараз триває робота над нею. Головна мета стратегії – розбудова безбар'єрності у різних вимірах суспільного життя України – інфраструктурі, економіці, освіті, соціальній сфері тощо. Тобто мають враховуватися потреби усіх груп населення, в тому числі осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей», - наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Важинський.

Відповідна робота ведеться і на обласному рівні. Так, наразі затверджено план заходів зі створення безбар'єрного простору області на 2021-22 роки. На черзі – підготовка проєкту обласної програми зі створення безбар`єрного простору в області 2021-2025 роки. Також відповідні програми мають розробити та ухвалити всі органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору – це засадничий документ, який містить ініціативи для усунення бар'єрів у різних сферах життя, посилення можливостей та забезпечення рівних прав для всіх українців. Йдеться про досягнення безбар'єрності у шести вимірах: освітньому, інформаційному, цифровому, фізичному, суспільному та економічному.

Проєкт Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні планується оприлюднити для громадського обговорення. Після доопрацювання та погодження документу з дотичними органами державної влади вже у середині квітня його передадуть на розгляд та затвердження Кабінету Міністрів України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ