Білорусь: Сергію Тихановському висунули остаточне звинувачення

Білорусь: Сергію Тихановському висунули остаточне звинувачення

12.03.21 09:00 0 348
Слідчий комітет Білорусі завершив розслідування кримінальної справи щодо блогера, чоловіка екскандидатки в президенти Світлани Тихановської Сергія Тихановського. Йому висунули остаточне звинувачення за чотирма статтями («організація масових заворушень», «розпалювання соціальної ворожнечі», «перешкоджання роботі ЦВК», «організація дій, що грубо порушують громадський порядок»), повідомила у четвер пресслужба Слідчого комітету.

Санкція найбільш тяжкої з них передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Крім Тихановського, обвинуваченим у кримінальній справі проходять також лідер незареєстрованого об'єднання «Народна громада» Микола Статкевич і їхні соратники.

Слідчий комітет також оцінив збитки від дій Тіхановського і його соратників у понад 3,5 мільйона рублів. На майно і грошові кошти обвинувачених накладено арешт.

У відомстві зазначили, що завершили розслідування виокремлених зі «справи Тихановського» дев'яти кримінальних проваджень стосовно 25 осіб, за деякими з них вже винесено обвинувальні вироки. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада Білорусі прагне екстрадиції опозиціонерки Світлани Тихановської

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ