Клапани для пральної машини: що потрібно знати?

Клапани для пральної машини: що потрібно знати?

12.03.21 11:26 0 614

Процес автоматичної подачі необхідної кількості води в бак пральної машини повністю контролюється електромагнітним клапаном. Виробники, прагнучи максимально унікалізувати свої пристрої, можуть інтегрувати в пральну машину специфічні, індивідуальні запчастини, змушують власників техніки, в разі виходу чого-небудь з ладу, шукати виключно відповідні конкретному пристрою деталі, оскільки інші просто не підійдуть. До речі, придбати клапани для подачі води для пральних машин ви можете придбати в інтернет-магазині https://master-plus.com.ua/stiralnaya/klapana_vodyi/.

Конструкція та принцип дії

Конструкція клапанів часто має на увазі наявність сіточок, які запобігають ймовірність поломки через потрапляння всередину різних частинок на зразок іржі, піску і так далі. Відремонтувати порушений механізм можна, але доцільніше просто купити клапан для пральної машини, зробити заміну і продовжити користуватися агрегатом, як ні в чому не бувало.

В клапанах передбачено два функціональних положення:

  • закрите;
  • відкрите.

Причому частіше він буваємо саме закритим і відкривається лише за умови виникнення електромагнітного поля, яке утворюється при подачі живлення на котушку клапана. Далі елемент:

  1. «готує техніку до прання»;
  2. контролює запуск води;
  3. розчиняє порошок для прання у відповідному відсіку;
  4. направляє воду безпосередньо в бак.

І як тільки всередині набирається необхідна кількість води - надходження на котушку електроенергії припиняється, подача води зупиняється і далі працює встановлена програма прання.

Яким може бути клапан для пральної машини?

Залежно від компанії-виробника, в пральну машину встановлюються різні клапани, що мають ряд технічних відмінностей, а саме:

  • Електромагнітні. Їх механізм роботи схожий з механізмом дії звичайного заливного клапана, що здійснює подачу води безпосередньо через шланг. Проводити заміну потрібно в разі, якщо вода перестає надходити в агрегат і помітити його взагалі нескладно. Ключова причина виходу з ладу даного елемента найчастіше пов'язана з попаданням частинок бруду в воду, що засмічують труби, а також з перепадами тиску води. В експлуатаційних характеристиках пральних машин часто рекомендують встановлювати окремий кран подачі води на агрегат, який потрібно перекривати по завершенню роботи, і тоді клапан для пральної машини буде в безпеці.
  • Зворотні клапани. Вони вимагають заміни в ситуації, коли вода не викачується після прання або ж зливається частково. Всередині конструкції знаходиться спеціальний кулька, який під час зливу піднімається, відкриваючи воді прохід, а коли відкачка води припиняється (що контролюється помпою), кулька опускається і не дає воді повернутися назад. Цей елемент встановлюється в машинках, де злив води передбачений безпосередньо в каналізацію, а ось в техніці, де вода зливається, наприклад, в ванну або унітаз - інтегрують зливний клапан.а
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 99)
Наступна новина: На Рівненщині чоловіка ...

КОМЕНТАРІ