Криптовалюти: що потрібно знати?

Криптовалюти: що потрібно знати?

12.03.21 14:47 12 642

Крім інерційних бар'єрів політичного та технічного характеру, масовому поширенню криптовалют на сучасному етапі перешкоджають складнощі, що виникають з їх визнанням в якості грошей. Будь-яка грошова система ґрунтується на довірі до спроможності грошей виконувати три головні функції — засоби платежу, обміну та накопичення. Найбільш болючим для суспільства є знецінення грошей, що веде до пропорційного зниження вартості створених цінностей. Тому довіра до грошей заснована на їх невиліковній соціальної значущості.

Криптовалюта безумовно являють собою нове слово в грошовій сфері, але не стільки як грошовий сурогат, скільки як нова технологія обліку транзакцій, що володіє універсальною здатністю втілювати в собі властивості грошей, товару, майна, фінансового активу та платіжної системи, не відповідаючи жодному з них в повній мірі. Детальніше про криптовалюти можна прочитати на сайті https://cryptonovunu.com.ua/.

Криптовалюти: гроші або технологія?

Для визначення різниці між грошима та технологією звернемося до такого прикладу. За останні 30 років середня вартість одного гігабайта пам'яті на жорсткому диску знизилася з $ 100 тис. до кількох центів. Чи означає це, що довіра до доларів підвищилося або інформація втратила свою соціальну значимість? Ні, не означає. Зниження вартості зберігання інформації на жорсткому диску є наслідком розвитку технології та не змінює суті грошей як регулятора соціальної взаємодії.

У передмові книги Н. Поппера «Цифрове золото», номінованої Financial Times в категорії «краща бізнес-книга 2015 року», наголошується, що модель Bitcoin гарантована від перешкод і нав'язування своїх послуг третьою стороною, від блокування і конфіскації чужих коштів, виключає політичні маніпуляції та зловживання, пов'язані з можливістю керувати випуском грошей, не має точок відмови в обхід бажання її користувачів і не вимагає довіри, оскільки робота систем забезпечується математикою і криптографією, а не правовими контрактами.

Переваги криптовалюти:

  • основна перевага криптовалюта полягає в можливості зниження вартості угод і залучення в фінансові операції найширших верств населення;
  • децентралізоване (розподілене) управління, що означає, що жоден об'єкт не контролює мережу;
  • глобальний доступ, що дозволяє брати участь в криптосистемі будь-якому користувачеві, підключеному до Інтернету;
  • безпека за допомогою криптографії, яка захищає цілісність засобів, що наділяють в сукупності їх користувачів практично необмеженою свободою дій;
  • майже нульові транзакційні витрати та спрощений порядок використання.

Цим вони привертають до себе представників малого та середнього бізнесу, а також малозабезпечених громадян, для яких доступ до користування банківськими картами обмежений, а переказ грошових коштів через професійних операторів є занадто дорогим. Гнучкий відкритий код криптовалюта дає можливість програмістам розвивати ці системи практично в режимі онлайн. Вважається, що Bitcoin або інші компанії, що працюють в розподіленій (децентралізованій) мережі, неможливо закрити, оскільки у них немає єдиного емісійного центру (центрального сервера).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)
Попередня новина: Ігрова залежність — ...
Наступна новина: Почему стоит переехать в ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Anon0 - 12.03.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
CheyZzz - 12.03.21

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
Comewithme - 12.03.21

Ух ти :) Здорово як!

аватар країна
Vaddark - 12.03.21

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
Лола - 12.03.21

Отличная Инфа

аватар країна
SysRQ09 - 12.03.21

Завжди приємно читати розумних людей

аватар країна
pumba117 - 12.03.21

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
realygus - 12.03.21

Спасибо огромное!

аватар країна
Uzh999 - 12.03.21

отличный пример стоящего контента

аватар країна
starkone1 - 12.03.21

Help! У автора автограф можна взяти?

аватар країна
William_Flynn - 12.03.21

Достаточно интересная и познавательная тема

аватар країна
RNusername - 12.03.21

Большое спасибо, прикольно написанно креативно