На Тернопільщині відзначили День українського добровольця

На Тернопільщині відзначили День українського добровольця

13.03.21 11:24 0 371
Добровольці з Тернопільщини беруть активну участь з початку бойових дій у зоні ООС. На жаль, під час виконання бойового обов'язку наші земляки віддають найцінніше – життя. Але кожен з них – символ героїзму та незламності духу.

На цьому наголосив перший заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Дем'янчук під час урочистостей з нагоди Дня добровольця, які відбулися у ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою в місті Збараж.

Близько сотні учнів коледжу, бійці-добровольці, об'єднані однією ідеєю та єдиним патріотичним духом, зібралися для відзначення цього дня. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто загинув у боротьбі з ворогом, та помолилися за їх світлу пам'ять, а також за мир в Україні.

« я дякую кожному учасникові бойових дій з Тернопільщини, добровольцям за те, що вони є і за те, що зробили й продовжують робити для України. Дякую також усім, хто захищає нашу державу у лавах Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, в батальйоні «Тернопіль» та в інших військових з'єднаннях. Ми обов'язково переможемо, а наша відроджена українська армія наведе порядок на території всієї країни!», – підкреслив Ігор Дем'янчук.

Учні ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою продемонстрували навички військової підготовки, володіння зброєю та вміння рукопашного бою. А також, з нагоди свята добровольцям були вручені грамоти та цінні подарунки.

День українського добровольця — свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького. Це свято людей, які стали на захист своєї Батьківщини та боронять рідну землю від ворога. Також в цей день згадують всіх, хто загинув у боротьбі за територіальну цілісність.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом 2020 року у світі ...
Наступна новина: Син Ахметова купив віллу у ...

КОМЕНТАРІ