Болгарія тимчасово зупиняє вакцинацію препаратом AstraZeneca

Болгарія тимчасово зупиняє вакцинацію препаратом AstraZeneca

13.03.21 09:50 0 417
Болгарія тимчасово зупиняє вакцинацію препаратом AstraZeneca через сумніви в безпечності вакцини.

Уряд Болгарії заявив 12 березня, що вакцинацію препаратом зупиняють, поки Європейське медичне агентство не надішле письмове повідомлення, яке розвінчуватиме всі сумніви в безпеці вакцини.

«Поки точний та ясно підтверджений аналіз не прийде в письмовій формі від Європейського медичного агентства, що вакцина AstraZeneca може чи не може бути використана, ви [медики] повинні зупинити це [використання вакцини]», – заявив прем'єр-міністр Бойко Борисов.

Всесвітня організація охорони здоров'я 12 березня повідомила, що аналізує звіти про проблеми зі згортанням крові, з якими зіткнулися окремі люди в Європейському союзі після вакцинації препаратом AstraZeneca з однієї партії.

AstraZeneca напередодні повідомила, що не знайшла свідчень зростання ризику легеневої емболії чи тромбозу глибоких вен у понад 10 мільйонах записів.

Тим не менше, Данія, Норвегія, Ісландія, Італія та Румунія відклали або обмежили розповсюдження своєї квоти вакцин AstraZeneca після окремих повідомлень про реципієнтів, у яких утворюються тромби.

12 березня Таїланд також вирішив зупинити вакцинацію. Прем'єр-міністр Прают Чан-Оча скасував власне щеплення в прямому ефірі.

Австралія, Мексика та Філіппіни заявили, що продовжать вакцинацію, оскільки не знайшли причин для зупинення щеплень. Канада заявила, що немає жодних доказів побічних реакцій.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ