«Із материнського обов’язку у громадську ініціативу»: історія мешканки Тернопільщини

«Із материнського обов’язку у громадську ініціативу»: історія мешканки Тернопільщини

13.03.21 09:06 0 340
Мар'яна Кошманюк - мама дівчинки, яка народилася зі складним діагнозом. Але попри усі складнощі, завдяки щоденним зусиллям, наполегливості та вірі у власні сили, життєва ситуація переросла із материнського обов'язку у громадську ініціативу.

Вона організувала батьків-однодумців і разом створили громадську організацію «Об'єднання батьків дітей з розщілиною хребта і гідроцефалією «Сяйво духу». Це дало змогу впровадити в області та поширити прогресивні методики лікування і догляду дітей, що живуть із складними станами.

Мар'яна - ініціатор та автор проектів, спрямованих на покращення якості життя дітей із spina bifida та реалізованих протягом останніх трьох років спільно з партнерами. Це тренінг «Збереження нирок» за участі лікарів із Словаччини, сімейний табір соціальної активності «Жити, Мріяти, Діяти!!!», інформаційні заходи щодо потреби вживання фолієвої кислоти жінками дітородного віку, необхідності планування вагітності, автор посібника для батьків «Основи безперервного догляду дітей із розщілиною хребта і гідроцефалією», автор та режисер навчального фільму «Основи безперервного догляду дітей із Spina Bifida».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ