Понад 34 тисячі сімей із початку року отримали монетизований «пакунок малюка» – уряд

Понад 34 тисячі сімей із початку року отримали монетизований «пакунок малюка» – уряд

13.03.21 11:02 0 460
Понад 34 тисячі сімей із новонародженими дітьми з початку року отримали грошову компенсацію державної допомоги «пакунок малюка», трохи більше ніж 16 тисяч сімей отримали цю допомогу у натуральній формі, повідомило Міністерстві соціальної політики.

«Пакунок малюка» видається родинам новонароджених у закладах охорони здоров'я. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, або дитина народилась поза межами закладу охорони здоров'я або навіть за межами України, тоді «пакунок малюка» можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування отримувача, подавши відповідну заяву не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини», – йдеться в повідомленні.

У разі неотримання «пакунка малюка» протягом 30 днів із дня народження дитини, отримувач має право звернутися до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для отримання грошової компенсації, повідомили у міністерстві.

У Мінсоцполітики додали, що одержувачі грошової компенсації, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі речі в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту. Станом на 3 березня реєстр закладів торгівлі налічує понад 3,5 тиячі магазинів, у тому числі, інтернет-магазини.

У листопаді Кабінет міністрів України ухвалив постанову про надання при народженні дитини одноразової допомоги «Пакунок малюка», в якій батькам дають право вибору – отримувати допомогу у грошовій чи натуральній формі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Пакунок маляти»: отримає кожен новонароджений, а вміст будуть удосконалювати

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Протягом 2020 року у світі ...

КОМЕНТАРІ