Гранітна мийка: що потрібно знати?

Гранітна мийка: що потрібно знати?

13.03.21 19:53 7 837

Якщо ви загляньте в каталог гранітних мийок, то побачите на скільки різноманітний вибір. Вибирати стає навіть складніше, ніж купити (до речі, зробити це можна тут). Нумо розставмо всі крапки над «і» і розберемося, яка ж з мийок буде оптимальною на вашій кухні.

«Граніти» бувають різними

Вибираючи мийку з граніту, будьте обережні - «граніти» бувають різними. На українському ринку місцями зустрічаються моделі, які цілком і повністю складаються з мармурової крихти. Це цілком доступні та економічні версії мийок для кухні, але гранітними їх можна назвати з великою натяжкою. Хоча б тому, що їх стійкість до механічних і хімічних пошкоджень помітно нижча, ніж зазвичай.

Другий варіант мийки для кухні теж може називатися «гранітною» - це моделі з гелькоутним покриттям. Такі мийки виділяються відносно низькою вартістю, але мають ряд недоліків, про які варто поговорити. Почнемо з того, що така мийка тільки зовні нагадує граніт. Товщина покриття тут становить лише 1-2 мм. А ось всередині може бути що завгодно — навіть гіпс!

Подібна економія відбивається на довговічності мийки: покриття залишається цілісним максимум 2-3 роки. Після чого сліди експлуатації стають настільки помітними, що мийку найчастіше міняють на нову. При цьому користуватися мийкою з гелькоутним покриттям потрібно дуже акуратно, щоб випадково не сколоти верхній шар тарілкою.

Так, ціна в цьому випадку виглядає привабливою. Тільки ось до гранітних мийок така версія кухонної сантехніки не має ніякого відношення.

З гранітними мийками все інакше. Їх довговічність в багатьох випадках призводить до того, що єдиною «старою» деталлю кухні після ремонту стає саме мийка з граніту. Адже навіть прослуживши багато років вона виглядає відмінно і залишається такою ж функціональною та зручною, як і в день установки на кухні.

Весь секрет у тому, що класичні гранітні мийки виготовлені за певною формулою: 80 % гранітної крихти й 20 % сполучних акрилових матеріалів. Брендові мийки виготовлені саме так — і процентне співвідношення матеріалів в них строго контролюється. Це зроблено з єдиною метою — забезпечити гігієнічність, зносостійкість, відсутність шуму, довговічність, а також термічну стійкість, яка дуже корисна, коли в чашу мийки опускається розпечена сковорідка.

Основні переваги мийки з граніту:

  • Стійкість до подряпин.
  • Термічна стійкість.
  • Відсутність шуму від води.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 123)
Попередня новина: Преимущества наличия ...
Наступна новина: Где используется террасная ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
tu1977 - 13.03.21

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
AcidMario - 13.03.21

Ну жесть конечно…

аватар країна
avery92 - 13.03.21

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
Sandyeee - 13.03.21

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
littlepepper - 13.03.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
Kunvol - 13.03.21

Про що глаголят всі ці люди в коментах?

аватар країна
Bingo888 - 13.03.21

Сколько ж можно говорить…