TaeguTec - ідеальний інструмент для обробки композитних матеріалів

TaeguTec - ідеальний інструмент для обробки композитних матеріалів

13.03.21 23:40 0 506

Збільшення попиту на міцні та легкі матеріали в різних областях, починаючи від аерокосмічної промисловості та автоспорту до енергетики, призвело до розробки та впровадження композитних матеріалів. Композитні матеріали, такі як вуглепластик (пластик, армований вуглецевим волокном) на 70 % легші за сталь та на 40 % легші алюмінієвого сплаву. За рахунок невеликої ваги використовуваних матеріалів досягається зниження маси повітряного судна, що у свою чергу, веде до підвищення паливної економічності.

У різних галузях промисловості, таких як: автомобільна промисловість, вітроенергетика, поновлювані джерела енергії, перевага використання композитних матеріалів є більш ефективним з огляду на легку вагу матеріалу і чудову стабільність в порівнянні зі стандартними аналогами. Ці нові інструментальні рішення підходять під особливі режими різання важкооброблюваних матеріалів, оскільки вони були розроблені з метою об'єднати спеціальний сплав, необхідну геометрію та високі технології алмазного покриття для обробки композитних матеріалів.

Продукція компанії TaeguTec

Зі збільшенням ринкового потенціалу композитних матеріалів компанія TaeguTec випустила нові фрезерні пластини з PCD, твердосплавні кінцеві фрези з алмазним покриттям і свердла для високопродуктивної обробки композитних матеріалів. Детальніше про продукцію компанії можна прочитати на сайті https://taegutec.com.ua.

Пластини з PCD (полікристалічний алмаз) дозволяють проводити обробку на більш високій подачі та високих швидкостях в порівнянні з іншими інструментальними матеріалами. Компанія TaeguTec спеціально розробила пластини з PCD для запобігання розшаровування поверхні композитних матеріалів.

Для більшої функціональності при обробці вуглепластику компанія TaeguTec випустила твердосплавні кінцеві фрези з алмазним покриттям чотирьох різних типів:

  1. Фреза типу RRFE ідеально підходить для обробки уступів, запобігає розшаруванню, забезпечуючи низькі сили різання, скорочення вібрації та високу продуктивність інструменту при чорновій обробці.
  2. Інша твердосплавна кінцева фреза TaeguTec типу RCFE з алмазним покриттям для обробки вуглепластику подібно фрезі типу RRFE запобігає розшаруванню, забезпечуючи низькі сили різання, скорочення вібрацій та високу продуктивність інструменту при чорновій обробці.
  3. Для чистової обробки компанія TaeguTec рекомендує твердосплавну кінцеву фрезу RCOM з алмазним покриттям, яка також запобігає розшаруванню та випускається з лівої та правою спіраллю.
  4. Четверта пропозиція від TaeguTec для обробки вуглепластика, яка також підходить і для чистової обробки, запобігаючи розшаруванню та утворенню сколів — фреза з маленьким кутом підйому зуба типу RDCF.

Що стосується твердосплавних свердел з алмазним покриттям — свердло TaeguTec для обробки вуглепластику — ідеальний інструмент, що виключає розшарування при обробці отворів. Для того, щоб одночасно підвищити зносостійкість інструменту та продуктивність обробки, компанія TaeguTec випустила 2 нових сплави для обробки вуглепластика:

  • Сплав TD830 з утрамілкозернистого полікристалічного алмаза володіє чудовою зносостійкість, має хорошу абразивну стійкість та хороші термічні характеристики.
  • Інший рекомендований сплав для обробки вуглепластику — сплав TTD610. Завдяки новій технології наноалмазного покриття цей видатний сплав забезпечує більш високі зносостійкість інструменту та стабільність обробки, має чудову абразивну зносостійкість (твердість понад 8000 Hv) і один з найвищих показників термостійкості.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)
Наступна новина: Варшава вислала двох ...

КОМЕНТАРІ