У Рівному судитимуть дитячу стоматологиню

У Рівному судитимуть дитячу стоматологиню

14.03.21 08:37 0 534
За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно 29-річної стоматологині, яку обвинувачують, у нанесенні побоїв та умисних легких тілесних ушкоджень малолітнім пацієнтам (ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 126 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2020 року лікарка, діючи цілеспрямовано, вчинила насильницькі дії відносно малолітніх дітей, чим завдала їм фізичного болю та викликала у них страх, емоційну невпевненість і психологічні страждання. Правоохоронцями встановлено 3 потерпілих від таких дій стоматологині.

Крім того, у лютому цього року вказана лікарка, діючи умисно та усвідомлюючи свою фізичну перевагу над малолітньою дитиною, під час лікування зубів спричинила дитині легкі тілесні ушкодження у вигляді саден на шиї та синців на плечах.

Досудове розслідування проводило Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області.

Наразі також триває слідство за фактом неналежного виконання лікаркою своїх професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ