Сенатори США засудили владу Росії через переслідування Радіо Свобода

Сенатори США засудили владу Росії через переслідування Радіо Свобода

14.03.21 11:54 0 431
Група сенаторів США від обох партій засудила Кремль за «наступ держави на свободу преси», навівши як приклад тиск на корпорацію Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, яку російська влада звинувачує в порушенні закону про «іноземних агентів».

У заяві демократів і республіканців – членів комітету Сенату з міжнародних справ – йдеться, що цей закон зараз використовується як привід для того, щоб змусити Радіо Свобода та інші проєкти корпорації в Росії замовкнути.

Сенатори звинуватили російську владу і особисто президента Володимира Путіна в діях з метою покарати критиків Кремля, а також в політиці, що загрожує безпеці журналістів.

«У цьому надзвичайно важкому для медіа середовищі Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода надає російському народу цінну послугу, повідомляючи про новини та події в країні без цензури, і прагнучи до дотримання найвищих стандартів об'єктивної журналістики», – йдеться в заяві, підписаній демократами Крісом Кунсом і Бобом Менендесом та республіканцями Міттом Ромні і Марко Рубіо.

Президент Радіо Свобода Джеймі Флай раніше заявив: «Новий наказ Роскомнагляду є атакою держави на свободу засобів масової інформації, порушенням російської Конституції і закону «Про ЗМІ». Він зазначив, що правила маркування контенту, на виконанні яких наполягає Роскомнагляд, є втручанням в роботу журналістів і ставлять своїм завданням формування негативного ставлення аудиторії до роботи Радіо Свобода, телеканалу «Настоящее время» та інших редакцій медіакорпорації. За словами Флая, корпорація оскаржить рішення в судах вищої інстанції.

Роскомнагляд, зокрема вимагає від RFE/RL дотримуватися жорстких правил маркування контенту, опублікованого на території Росії, зокрема, перед початком кожного відеоролика, радіопередачі або телепрограми необхідно розміщувати 15-секундний відео- або аудіотитр про те, що матеріал виготовлений «іноземним агентом». Згадки про це, за вимогами Роскомнагляду, повинні відкривати будь-який матеріал журналістів корпорації на будь-яких інтернет-платформах, включаючи пости в месенджерах і соціальних мережах. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд у Москві відхилив скарги Радіо Свобода на штрафи через статус «іноземного агента»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі вакцинували ...
Наступна новина: У Казахстані розбився ...

КОМЕНТАРІ