Брат убитого сирійця позивається в Росії до «групи Вагнера»

Брат убитого сирійця позивається в Росії до «групи Вагнера»

16.03.21 08:31 0 547
Брат убитого в Сирії в 2017 році місцевого жителя Мухаммеда Е. подав заяву до Слідчого комітету Росії з вимогою порушити кримінальну справу стосовно імовірних найманців так званої «приватної військової компанії Вагнера». Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, про це пише «Новая газета» з посиланням на адвокатів заявника.

«Російський закон передбачає обов'язок держави розслідувати злочини російських громадян, вчинені за кордоном, – розповів адвокат Ілля Новіков, який представляє інтереси брата загиблого. – Слідчий комітет досі не розпочав розслідування обставин убивства, хоча вся необхідна інформація була офіційно повідомлена російській владі вже понад рік тому».

Брат убитого вважає, що справа має бути порушена за статтею про вбивство з особливою жорстокістю. Він також просить перевірити найманців щодо можливого скоєння ними воєнних злочинів. У листопаді 2020 року «Новая газета» зверталася до керівника Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна з проханням перевірити інцидент, проте комітет не відповів. У зверненні представлені докази, що вказують на причетність підозрюваних до «групи Вагнера». Сім'я Мухаммеда Е. залишила Сирію. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Арабська весна»: Близький Схід через 10 років після хвилі революцій

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Навальний перебуває у ...
Наступна новина: Підприємці Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ