Чи варто віддавати дитину в балет?

Чи варто віддавати дитину в балет?

16.03.21 15:43 7 524

Батьки, які бажають залучити дитину до мистецтва та зайняти її дозвілля з користю, встають перед дилемою, в якій гурток чи секцію її віддати. Хотілося б охопити все відразу: фізичний розвиток, естетичне виховання та уникнути травматизму. Є гарне рішення — віддати дитину в балетну школу. Але і тут є сумніви, адже всі, хто навіть ніколи не займався танцями, знають, що заняття балетним мистецтвом — важка праця, що вимагає великих фізичних і моральних ресурсів. У балеті вкрай жорстка конкуренція, майже не залишається вільного часу. Це так, проте позитивних якостей у балету набагато більше.

У чому переваги занять балетом?

Зовсім не обов'язково робити зі своєї дитини професійного танцівника або балерину. Навіть початкова освіта в балетній студії дає:

  • Гарну, підтягнуту фігуру. Хореографія вважається класичним вихованням тіла. Дівчинка набуває граціозність, неповторну ходу назавжди, і навіть неважливо, чи є у неї для цього природні дані. Малятка, схильні до повноти, легко позбудуться цього недоліку, позаймавшись тільки рік. Для хлопчиків балетні вправи також корисні. Вони не зроблять їх жіночними та манірними (як побоюються багато батьків), а дадуть їм силу, красиву фігуру, вміння керувати своїм тілом і підтримувати його в тонусі.
  • Залучення до мистецтва. У багатьох балетних школах вправи проводяться під акомпанемент музичного працівника. Живе виконання музики сприяє виробленню почуття ритму, вміння чути та повторювати музичний етюд рухом. Діти вчаться сприймати класичні твори, а звідси — і інші культурні цінності.
  • Загартовування характеру. Хореографія нітрохи не поступається спорту по частині подолання перешкод, величезну роботу над тілом і силою духу. Вона виховує самодисципліну, відповідальність, зібраність. Діти не мають настільки впертий характер, щоб триматися до кінця, вони часто скаржаться на втому і це природно. Буде неправильним з боку батьків підтримувати в них слабкість, але й примушувати не можна. Переконання, розумні доводи здатні творити чудеса.
  • Прагнення домагатися мети. Не варто посилено «ліпити» з дитини зірку, важливіше, щоб вона любила те, чим займається. Саме бажання бути з балетом, підкорювати чергові вершини в цьому мистецтві повинні переважати. Тільки так дитина зможе подолати свої слабкості — як характеру, так і тіла. В цьому випадку велику роль відіграє участь педагога. Якщо подивитися на балет з точки зору технічного виконання, то це монотонна і нудна робота. Але її можна піднести так, що вона не буде викликати негативу. Головне завдання педагога не навчити дитину балетним па, а зробити так, щоб дівчинка або хлопчик вже не уявляли себе поза балетом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 116)
Наступна новина: iPhone 12 mini: основні ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
SLiamanD - 16.03.21

просто афигенно!!!!))

аватар країна
Василий Петрович - 16.03.21

ніштяг, все правильно написано. Молодець!

аватар країна
leksthief - 16.03.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
combot - 16.03.21

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
The1Last - 16.03.21

Очень познавательно. Спасибо.

аватар країна
denisden161 - 16.03.21

Дякую за цікавий матеріал!

аватар країна
Byjibba - 16.03.21

Спасибо за интересный материал!