Добровольця Ленга «можуть у будь-який момент видати і стратити» в США – адвокат про рішення суду

Добровольця Ленга «можуть у будь-який момент видати і стратити» в США – адвокат про рішення суду

17.03.21 12:08 0 564
Рішення касаційної інстанції Київського апеляційного суду від 15 березня може призвести до екстрадиції учасника бойових дій на Донбасі Крейга Ленга до Сполучених Штатів, де йому загрожує смертна кара. Про це в коментарі Радіо Свобода сказав один із адвокатів ветерана Олег Веремієць.

«У будь-який момент його можуть видати і стратити в Америці, ось що я можу казати. Тому що ми отримали лише половину гарантій. Ми отримали гарантію федерального уряду, але не отримали гарантії штату Флорида, де його будуть намагатися судити. Реально Крейгу загрожує смертна кара, і Україна порушила вчора статтю 2 Європейської конвенції з прав людини – «право на життя», – заявив він.

Адвокат висловив сумнів у незалежності суду при ухваленні цього рішення.

«Вчорашнє засідання показало, що уряд США розглядає Україну як бананову республіку, тому що те, як учора відбувалося засідання, показує, що судді діяли під впливом телефонного права. Жодного судового розгляду як такого не було, це перше, друге – це те, що одразу, як ми вийшли із засідання, нам були вручені папери Генеральною прокуратурою (Офісу генерального прокурора – ред.), де було вже надруковано, що рішення прийняте», – сказав Веремієць.

Йдеться про клопотання Офісу генерального прокурора про взяття Ленга під варту – наразі він не заарештований. Напередодні захист ветерана повідомив, що прокурори передали їм це клопотання майже одразу після рішення суду. На їхню думку, це свідчить про те, що ОГПУ завчасно знав, що суд дозволить екстрадицію. Водночас представниця прокуратури на відео, оприлюдненому Веремієнком напередодні, стверджує, що ОГПУ готувався до будь-якого рішення. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна вимагатиме екстрадиції Чауса – САП

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Білорусь: блогера Лосика ...
Наступна новина: У Чехії створили інститут ...

КОМЕНТАРІ