Суд звільнив з-під варти двох колишніх бійців «Торнадо» – адвокат

Суд звільнив з-під варти двох колишніх бійців «Торнадо» – адвокат

19.03.21 08:58 0 366
Шевченківський районний суд Києва звільнив з-під варти колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» Микиту Куста та Максима Глєбова. Про це повідомив в коментарі Радіо Свобода їх адвокат Руслан Сушко.

За словами адвоката, суд обрав для Куста та Глєбова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Сушко зазначив, що раніше Шевченківський райсуд змінив запобіжний захід на домашній арешт для Анатолія Пламадяли та Бориса Гульчука.

У вересні 2018 року засудженим за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів на Донбасі колишнім бійцям батальйону МВС «Торнадо» оголосили про нову підозру – в підготовці до втечі з-під варти.

«Встановлено, що організована група з числа ув'язнених колишніх співробітників роти «Торнадо», за пособництва працівників ДУ «Київський слідчий ізолятор», вчинили тяжкі й особливо тяжкий злочини, що виразилося у вчиненні масових заворушень, які супроводжувались підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів; у вчиненні опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків; у вчиненні погроз вбивством, насильством щодо працівників правоохоронних органів..., а також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу», – заявили в ГПУ.

Раніше їм оголосили про підозру в масових заворушеннях, погрозах вбивством і вимаганні. «Злочинні дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків», – додали в ГПУ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ГПУ: екс-«торнадівцям» повідомили про завершення слідства щодо підготовки втечі з-під варти

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ