Росія вимагає у Twitter видалити пов’язаний із Ходорковським акаунт

Росія вимагає у Twitter видалити пов’язаний із Ходорковським акаунт

19.03.21 08:07 0 331
Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та масових комунікацій («Роскомнадзор») надіслала мережі Twitter вимога видалити пов'язаний із російським опозиціонером Михайлом Ходорковським акаунт «МБХ медіа» (названий за ініціалами Ходорковського). Про це повідомляє саме видання з посиланням на отримане від соцмережі повідомлення.

«Ми повідомляємо вам, що Twitter отримав офіційний запит… щодо контенту в вашому акаунті як такого, що порушує законодавство Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

«Роскомнадзор» пояснив вимогу тим, що в акаунті «МБХ медіа» нібито розміщені матеріали організації «Відкрита Росія», яку визнано «небажаною» на території Росії.

Раніше видання не отримувало запитів від «Роскомнадзору». На думку головного редактора Вероніки Куцилло, відомство обрало нову тактику – тиснути не на засіб інформації, а на провайдерів і соціальні мережі.

«Слава богу, що мережі, на відміну від провайдерів, поки не лягають, задерши лапки, під цей державний каток, а просто попереджають користувачів про запити, які надходять», – заявила Куцилло. Вона наголосила, що «МБХ медіа» не має стосунку до жодних організацій і публікує тільки свої матеріали. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ходорковський: Путін несе політичну відповідальність за «братовбивчу війну» на Донбасі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Укрзалізниця планує ...
Наступна новина: На Тернопіллі перше видання ...

КОМЕНТАРІ