США розширили санкції через отруєння Скрипалів та Навального

США розширили санкції через отруєння Скрипалів та Навального

19.03.21 11:14 0 403
США розширили санкції, запроваджені раніше проти Росії через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері та Олексія Навального в Томську. Про це йдеться в повідомленні Міністерства торгівлі США.

«Застосовуючи незаконні нервово-паралітичні отруйні речовини проти дисидентів як всередині, так і за межами своїх кордонів, російський уряд порушує свої зобов'язання за Конвенцією про заборону хімічної зброї, а також піддає своїх громадян і громадян інших країн смертельному ризику», – йдеться в заяві відомства.

Санкції наберуть чинності 18 березня – вони передбачають обмеження експорту і реекспорту в Росію товарів, пов'язаних з національною безпекою, а також обладнання, технологій та програмного забезпечення. Деякі винятки будуть збережені, проте не на основі ліцензій, а з підстав національної безпеки.

На початку березня США ввели санкції проти 14 організацій з Росії, Німеччини і Швейцарії у «справі Навального», мотивуючи тим, що ці організації могли мати відношення до створення і поширення зброї масового знищення та хімічної зброї. Сполучені Штати також внесли у санкційний список сімох російських чиновників через справу російського опозиційного політика Олексія Навального. Кремль пообіцяв відповісти на ці санкції. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кремль пообіцяв відповісти на санкції проти російських чиновників через Навального

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна має дати молодим ...
Наступна новина: ВАКС відхилив апеляцію ...

КОМЕНТАРІ