У Рівненській області прокуратура оскаржує вирок щодо замовного вбивства у Старому Селі

У Рівненській області прокуратура оскаржує вирок щодо замовного вбивства у Старому Селі

19.03.21 11:59 0 477
Рівненська обласна прокуратура звернулась до Рівненського апеляційного суду зі скаргою на рішення Кузнецовського міського суду від 10.02.2021, яким чотирьох чоловіків визнано винними в організації вбивства 30-річного жителя с. Старе Село колишнього Рокитнівського району, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, у складі організованої злочинної групи, а також в організації незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а також ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, що 29-річний чоловік організував злочинну групу для вбивства свого односельця. Зокрема, він забезпечив доїзд та приховане проживання трьох співучасників злочину, керував їх діями, забезпечив вогнепальною зброєю та боєприпасами, а також двома дерев'яними битами та транспортним засобом, яким виконавці мали безпечно та швидко залишити місце події одразу після вчинення злочину. За виконання «замовлення» співучасники мали отримати 2000 доларів США.

«Жертву» обвинувачені чекали ввечері 7 лютого 2019 року, у його ж дворі. Коли той зайшов на своє обійстя – спочатку побили його битами, а потім здійснили зі зброї не менше 5 пострілів у потерпілого, від яких він помер на місці події.

За результатами судового розгляду організатора вбивства засуджено до 15 років позбавлення волі, а трьох його співучасників – до 14 років і 6 місяців з конфіскацією майна. Прокуратура, яка наполягала на довічному ув'язненні для всіх учасників злочину, з таким вироком не погоджується, і, враховуючи небезпечність та аморальність злочинців, вважає таке покарання надто м'яким. Тому відстоюватиме свою позицію в апеляційному суді.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Подорожі у пандемію: ...
Наступна новина: Постачальник ...

КОМЕНТАРІ