Офіс омбудсмена: за 2 місяці на порушення закону про мову скаржились близько тисячі разів

Офіс омбудсмена: за 2 місяці на порушення закону про мову скаржились близько тисячі разів

19.03.21 08:48 0 439
За два місяці на адресу уповноваженого з захисту державної мови надійшло 944 повідомлення від громадян про порушення мовного законодавства, повідомила у середу пресслужба мовного омбудсмена.

«За два місяці дії статті 30 мовного закону (з 16 січня по 16 березня 2021 року) на адресу Уповноваженого із захисту державної мови надійшло 944 повідомлення від громадян України щодо захисту прав на отримання інформації та послуг державною мовою, усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою. Найбільше повідомлень, звернень та скарг надійшло з Києва та Київської області (368). Із Львівської області надійшло 88 звернень, які стосуються переважно порушень в інших регіонах України (про порушення у Львівській області – 3), із Харківської – 74, Одеської – 38, Дніпропетровської – 35, Чернігівської - 32, Запорізької та Полтавської – по 19, Вінницької – 10», – йдеться в повідомленні.

За даними офісу омбудсмена, більшість (382) звернень стосується відсутності української версії веб-сайтів про надання послуг інтернет магазинів, частина сайтів за замовчуванням має недержавну мову. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кремінь розповів, де найбільше порушують закон про мову

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колишній голова ...
Наступна новина: Інтерпол відмовив Вірменії ...

КОМЕНТАРІ